Web Analytics

Nuffnang

Saturday, August 15, 2009

saat itu...

Tanggal 10hb Ogos 2009 aku mendapat panggilan daripada nasha. Fadlin dh meninggal kn kami semua.. bayi dalam kandungan pun turut sama pergi..aku terkedu.. Ohh tuhan..aku x sempat nk ziarah fadhlin.. bergegas aku balik dari ofis aku terus tunggu nasha dan dari Shah Alam kami bertolak pulang ke Kajang.. sampai Sg Ramal singgah amik eda.. dalam kereta masing-masing xde mood nk bercerita..
pukul 7.00 mlm sampai je kat rumah nasha kitorg terus ikut mak nasha ke rumah fadhlin.. jenazah belum lagi tiba..bisik hati kecil aku.. kitorg terus masuk jumpe mak fadhlin.. mak die peluk erat kitorg.. aku sebak..x daya nk terus tengok mak die yg berjujuran air mata kesedihan..
hingga ke pukul 11.30 mlm jenazah masih x tba.. masing-masing keresahan.. tb2 masing2 bangun dari duduk bila kereta jenazah tiba di perkarangan rumah.. aku. eda dan nasha x senang duduk.. apabila jenazah di bawa masuk.. aku terdengar rintihan mak fadhlin... "anak mak"... kami terus menangis tersedu2.. betapa kami kehilangan seorang teman yang agak rapat suatu ketika dahulu...
terimbau kenangan lama sewaktu di tingkatan 2.. masih aku terdengar gelak tawa fadhlin.. celoteh die yang menghidupkan suasana.. wajah dia yg sentiasa ceria.. x kami sangka..setelah 24 thn idup di muka bumi Allah, die dipanggil kembali... rakan-rakan yang datang aku lihat kelihatan sugul.. ain..sheila..masrisa dan lain-lain..
tepat pukul 12.30 kami bergegas balik ke Shah Alam. Besok ade keje yg masih menanti menuntut kami pulang ke sana. Fadhlin.. akan kami semadikan kau dalam hati kami.. moga tenang rohmu di sana.. InsyaAllah..masa kami akan tiba juga..
Al-Fatihah buat fadhlina bt abd razab dan anakandanya..

No comments:

Post a Comment