Web Analytics

Nuffnang

Tuesday, November 23, 2010

kanta lekapAku tgh berkira-kira nak beli contact lens.. standby untuk majlis aku nnt.. kebiasaanya aku akan beli lens aku di Plaza Alam Sentral, Shah Alam. Murah dan sales girl die very the very friendly ok!!.. Sangat selesa membeli belah di kedai tersebut... (Kedai aku x ingt plak walopon berkali2 menjengah ke sana, sowiiee...) 

Aku mula pakai cermin mata sejak dari darjah lima (umur 11 tahun). Bila habis kolej aku mula pakai lens (beli dengan first gaji kat kedai cermin mata makcik aku kat Bandar Baru Bangi). Aku pakai yg biase-xde colour. Selang beberapa tahun aku pakai yang colour-colour plak.. Nampak comel ok!! hahaha....
Dah beberapa jenama aku cuba (ikut keselesaan biji mata aku). Antaranya:

Penjagaan rapi:

“Cecair tanpa gosokan pada awalnya diperkenalkan untuk memudahkan rejim penjagaan kanta lekap pengguna. Malangnya, ia telah menjurus kepada masalah pengguna melupakan bilasan sebelum merendam alat tersebut. “Bilasan prarendam ini penting untuk menyingkirkan habuk dan mikroorganisma. Gosokan lembut pada kanta lekap perlulah dilakukan secara sistematik. Iaitu dari bahagian tengah ke arah luar tanpa memerlukan pergerakan berpusing-pusing,” katanya. Kaedah ini katanya dapat mengurangkan kanta lekap daripada terkoyak dan berupaya menyingkirkan habuk daripada bahagian luar kanta lekap.
baca seterusnya Penjagaan Kanta Lekap  (petikan daripada Kosmo)

Lagi  Tips Penjagaan Mata Sihat daripada Acuvue.


"Drink lemon juice once in a day"
No comments:

Post a Comment