Web Analytics

Nuffnang

Thursday, February 3, 2011

~Mission x complete~


Pagi lepas sarapan siap2kan apa yang patut nk balik ke kg abah. Dekat aje. 5 minit sudah sampai.. Tu..kat Sg. Sekamat Kajang aje.. hehehe...dari satu rumah ke satu rumah kitorg jelajah. Misi menghantar kad jemputan. Hahaha...dengan muke comel lg x available dh aku tayang muke gojes kat mak-mak sedara aku.. Huhuhu...masing-masing x sabar nak meraikan hari bahagia aku.. Wahhh!! Aku terharu~

Sedar- tak sedar dah nak pukul 1 ptg. Perut dh mendendangkan irama dung dung cheng (sbb terkenan bunyian muzikal malam semalam..cheh!!) Aku dah kelaparan + mengantuk tahap tenggiling. Aku paksa mak dan abah aku g cari kedai makan. Last mkn kt satu kedai ni. Mula-mula nampak ok, lame-lama darah aku plak yg naik. 

Nasi abah aku dah sampai. Nasi aku dah sampai. Air mak ngan air abah dah sampai. Bila air aku sampai aku pelik. Aku order sirap asam boi. Yang datang air pekat hitam dalam ade asam boi. Bila aku rasa aku nk muntah.. Euwww!! 

Aku panggil akak amik order tu, aku suruh tukarkan air tu. Bila datang balik die hantar mmg sirap asam boi. Tp air hitam pekat td die tambah sirap. Kasi merah. Huh!! What the FISH!! Malas nak bertumbuk bertekak lagi, aku telan aje air tu. Nasi aku abis, nasi abah abis, nasi mak tak sampai2.. (Nasi mak nasi yang sama aku order) Bila tanye rupanya dia lupe!! Wahh! Bertambah menyirap ni!! Mak akku sabar jugak laa tunggu. Kalo aku angkat kaki dah. Sambil tu aku sepak kusi ke meja ke (Gangster nampak...)

Akhirnya nasi mak sampai juga. Aku malas nak pandang muke akak tu, aku terus on FB. Dalam hati mmg ni la 1st & last aku g sini...harapan!!

*Order benda lain, hantar bende lain, makan bende lain.. Cemane tu...*

4 comments:

  1. uih,nasib kita takde kat situ, klu tak mcm ade gaya kena sepak gak.. haha.. tak pun u makan org dkt2 situ. :p

    ReplyDelete
  2. @zutulaa.. kalo sekali x pe kak.. ni anta mee hailam laa.. hantar ns ape ntah.. order benda lain kasi benda lain.. yg kt order die x masak pun..sengal btl..

    ReplyDelete
  3. hah tu la...cian eh...ko rase tu sirap ke hape?? wawawa~~ jahat ni :p

    ReplyDelete
  4. @_chenta^moimoi_hahaha..tulaa pasal.. waaa...sirap tu...sirap... (sedapkn ati nih..)

    ReplyDelete