Web Analytics

Nuffnang

Thursday, January 26, 2012

Check up 31 Minggu


Pagi ni lewat ke klinik untuk check up sebab en suami balik lmbt. Kene OT. Sampai nak dekat pukul 8.00pg. Jadi nombor pun x berapa nak cepat la kan. Huuu..sadis! sadis! Tak banyak kerusi kosong. Jadi en suami terpaksa melepak kat luar sebab kat dalam dah penuh. 

Tik..tok..tik..tok.. pukul 9.30 nama aku belum naik lagi. Hadoii..letih kalau mcm ni.. (nyesal datang lambat.. huuu...) Jam 10.00pg akhirnya nama aku dipanggil. Ambil tekanan darah - normal. Berat-mcm biase semakin naik. Lepas tu test urine dan tunggu untuk diperiksa oleh nurse. Tunggu lagi.. 10.30pg nama dipanggil dan aku diperiksa oleh nurse. Ambil ukuran perut &detak jantung baby. 

Bila nurse tanya, "semua kelengkapan dan persiapan baby dah siap??" 
Aku terus jawab "Dah!!" Teruja ok.. hehehe.. 
"Nanti kalau dah bersalin jgn lupa bgtahu pihak klinik", nurse tu pesan.
Aku anggukkan kepala aje. Hushh!! Rasa macam dah dekat nak bersalin aje bila nurse pesan macam tu. Hehehe... Siap semua nurse bagi balik. Hoh.. tunggu punye la berjam-jam.. Jumpa tak sampai 10 minit dah boleh balik. Huhuhu... Appointment seterusnya lagi 2 minggu. 13/02/2012. 


*makin hari makin rasa berdebar*



3 comments:

  1. sonok nye bc entry2 camnie..
    moge d'murahkan rezeki tuk merasa masa2 nie nnt :)
    doakan sy juga ye cik puan zuwan ^_^

    psstt..psstt: jg kesihatan tu tau :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila..aku sentiasa doakan hang join aku nnt..hehehe.. kalo nk ape2 info jgn segan silu tanye aku taw.. huhuhu

      Delete
  2. moge d'perkenan kan doa nnt..amin..
    insyaAllah..pape kt roger2 k..
    ngn hang xde segan2 nak tny..hehehe..

    ReplyDelete