Web Analytics

Nuffnang

Tuesday, January 10, 2012

Check up Minggu ke 29


Lepas en suami sampai blk dari keje shift malam terus suruh dia siap-siap. Teman aku check up lagi. Macam biasa. Tapi kali ni lambat sampai sebab en suami blk lambat. Huuu... Lepas ambil tekanan darah dan berat, ambil darah dan buat ujian urine terus tunggu nak masuk bilik pemerikasaan jururawat.

Nasib tak lama no aku dipanggil dan nurse pun cepat aje buat pemeriksaan. Ambil ukur lilit perut, cek detak jantung baby lepas tu kasi ceramah sikit.. Macam biasa. Hehehe.. tak apa aku ambil nasihat nurse tu sebagai kebaikan untuk aku juga dan baby.

Hari tu berat naik banyak sangat. Kali ni kurang darah pulak. Hurmm.. kene cari makanan untuk tambah darah. (Hati, ikan cencaru, ikan sardin, bayam, kerang, etc) Lepas tu nurse tukar ubat dan ade ubat tambahan lain. Uhh..banyaknye nak kene makan ubat.. 

*nak tunggu result minum air gula aritu rasa macam nak tunggu dpt result SPM aje..*


No comments:

Post a Comment