Web Analytics

Nuffnang

Monday, February 13, 2012

Check Up 34 Minggu


Hari Isnin yang paling letih. 7.30pg smpai klinik kesihatan.. 10.00pg br panggil nama.. Hadoii...sadis btl.. Letih, mengantuk dan dengan keadaan aku yg sarat ni buat aku rasa penat dan nk pitam. Bila aku beritahu nurse yang perut aku sakit kt bhgn bawah sewaktu dia cek detak jantung baby, die diam aje. Diam aje?? Apakah itu?? Dia tak jawab apa-apa.. (Dalam hati, letih kalo bercakap dengan orang xda respon ni) Dah la menunggu lama. 

Lepas jumpa lima minit, "Ok puan boleh ke kaunter ubat dan balik". Aku pun terus amik buku pink, terus amik ubat dan terus balik. Dah la parking jauh, jalan terkedek-kedek..hati panas.. Sakit perut. Nak pitam bagai. Bawak kereta pun tak ada mood. Balik rumah makan nasi terus tido. Sebab dah tak ada tenaga nak buat apa-apa..

Semalam borak2 dengan makcik2 en suami dan sepupu ipar duai di rumah mak mentua, dorang dok ckp perut aku dah nmpk turun. Sikit lg nak bersalin. Huhuhu..suspen2...


*Malam ni nak makan mc d.. boleh x?? Boleh x?? Huuuu....bolehkan aja..*



4 comments:

  1. cam x lama lg je yang ;)byk2 bdoa k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... thank ayn.. doakan yun ye...

      Delete
  2. Huhu. Good luck akak.
    Tak dpt bayangkan dulu betapa susahnya emak saya mengandungkan saya hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa kan..dulu slalu degil-degil dengan mak.. skrg bila kita sendiri pregnant pastu dlm perut dh mcm2 keadaan kita kena tempuh, betul-betul rasa insaf... hee...

      Delete