Web Analytics

Nuffnang

Monday, July 30, 2012

Oreo Choco Cheese

Oreo Choco Cheese

 Bahan-bahan:-









1. Hancurkan biskut oreo.. nak hancur lumat ke.. nak hancur keping-keping ke..ikut suka..
2. Chocolate Nutella & cream cheese tu digaulkan. (aku buat jadi keras x boleh nk tuang atas oreo, jadi aku panaskan dalam mangkuk kaca)
3. Bila chocolate+cream cheese cair, tuang atas biskut  oreo yang telah dihancurkan tadi.. Lepas tu aku tuangkan syrup chocolate Hershey's. Sejukkan dalam esbok. 



 Hari Jumaat lepas google cari resepi untuk wat cookies.. Nak buat biskut batik (angah request) tapi nak nampak kelainan aku jumpe satu resepi ni. Tak ingat ambil dari mana.. main copy paste aje resepinye..

Hasilnya aku tak tepek gambo lagi sebab x sempat potong. Berbuka nanti aku up gambar..

Ni desert yang aku buat. Ikut sedap tekak je..

yogurt strawberry + madu





Minggu ni en suami nak bawak berbuka di Restoran Nelayan Titiwangsa. Reunion kawan Mara dia. Tahun lepas berbuka di Restoran Arab.


No comments:

Post a Comment