Web Analytics

Nuffnang

Wednesday, February 4, 2015

GOLD COAST MORIB


Setelah berbincang dengan En. Zuwan, kami setuju. Pilih 1.2.2015 - 3.2.2015 untuk percutian keluarga kami. En. Zuwan serahkan semua pada aku. Aku search tempat, date availability, tengok price dan En. Zuwan confirmkan, terus email minta proforma invoice dan bayar. Settle!.


Ahad pagi, sarapan di Saujana Impian. Balik terus kemas-kemas beg dan gerak ke Morib. Cik Putri kemain teruja bila aku kata nak mandi kolam.

"Ma, nak mandi kolam boleh?" "Boleh.."
"Ma, nak mandi kolam boleh?" "Boleh.."
"Ma, nak mandi kolam boleh?" "Boleh.."
"Ma, nak mandi kolam boleh?" "Boleh.."

 Masuk sepuluh kali putri tanya mama, mama nangis... Huuuuuu...

Perjalanan lancar, kami ikut jalan Putrajaya - Dengkil. Kami tiba di Gold Coast Morib (GCM) jam 12.30 tengahari. Aku terus ke lobby untuk register. Semata tunjuk resit bayaran dan terus sign. Dapat pass bangle  dan breakfast coupon. Check in pukul 3.00 petang. Jadi kami keluar dari Gold Coast dan cari tempat makan di Pantai Morib. Perjalanan dalam 5 minit. Mencari parking 5 minit.

Makanan mudah nak dapat, sedap pulak. Harga berbaloi. Tak mahal, tak murah. Biasa saja. Dalam jam 2.00 petang dapat panggilan dari GCM, bilik sudah sedia. Ok, lega. Tak lah lama aku nak menunggu sangat. Selesai makan kami berpatah balik ke GCM. Terus ambil kunci bilik dan bermulalah pengembaraan kami. Cari bilik tak jumpa!! Puas aku keliling, cari signboard atau signage bilik. Hurmm... hampeh!! Malas nak tanya kat kaunter yang bg penerangan TAK TEPAT, aku teruis call GCM dan operator bagitahu kat mana lokasi bilik aku.

Sambil jalan sambil tanya cleaner betul tak tempatnya, cleaner cakap betul. Ha.. tak bertanya sesat jalan kan.. Okeh, jumpa bilik terus lepak kejap. Tapi cik Putri tak sabar nak terjun kolam.  Siapkan pakaian renang dia, berlari dia turun ke bawah. Gembira dia dapat mandi kolam. Hutang setahun lamanya nak bawa dia berjalan.

Layankan gambar anak beranak yang gembira main air kolam. Hahaha.. Untuk anak-anak memang seronok. Mandi kolam berejam tak kisah. Dari pagi sampai ke petang. Adoiii..

Terima kasih En. Zuwnan yang layankan kerenah mak singa aka mak manja ni.. Percutian 3 Hari 2 Malam yang best!!.  Okeh, boleh plan percutian hujung tahun pulak?

Ke Penang kite??

































Boleh layari  www.goldcoastresort.com.my untuk tempahan online atau melalui telefon.



No comments:

Post a Comment